Optikai kábelezés

Az elmúlt évtizedekben egyértelmű irányt vett az alkalmazott optikai száltechnológia alkalmazása. Részletesebben átolvasva az oldalainkon megtalálható tisztán műszaki ismertetőket, leírásokat, ez egyértelműen kiderül.

9 µm-es magméretű optikai szálak

A 9 µm-es magméretű optikai szálak tömeggyártásból adódó kedvezően alakuló ára (nagyságrendekkel nagyobb lehetőségeket biztosít, az elérhető adatátviteli sebesség, áthidalható távolság szempontjából), így szinte az egyedüli jó döntés manapság.

62,5 / 50 µm-es magméretű optikai szálak

A 62,5 µm-es valamint 50 µm-es nagyobb magméretű szálak egyaránt, csakis, és kizárólag, a múltban kialakított rendszerekre tekintettel, azok fenntarthatósága okán vannak jelenleg is forgalomban. Ezen kijelentés az aktív eszközök szintjén is megállja a helyét, de nyilván lehet vitatkozni rajta, hisz a műszaki szempontokon túl más érvek is léteznek.

Vitathatatlanul megmaradtak elavultabbnak mondható megoldások, hiszen a váltás nem könnyen megy végbe. Megannyi rendszer épült ki a múltban, s az ezekre épülő megoldások sok esetben teljesen megfelelőek, egyszerűen az új rendszerek kiépítése során hiba a velük történő tervezés.

Az 1990-es években az épületen belüli szabványok optikai kábelezésre vonatkozó ajánlásaiban is ezeket találtuk meg, s talán máig tartják magukat sok helyen ezek a nézetek.

Ahány terület, annyi feladat, és megoldás...

Az OPTICAL megszületéséhez, az 1990-es évek közepétől kezdődően folyamatosan szerzett tapasztalat és megannyi gyártóval történt folyamatos együttműködés általi inspiráció és támogatás vezetett. A fejlesztések és a gyártás egyik legfontosabb alapja az a kommunikáció, ami a kivitelezés során felmerülő újabb igények, egyszerűbb alkalmazási és telepítési szempontok, ötletek, javaslatok valódi kidolgozása, megvalósítása által még hatékonyabb, gazdaságosabb termékeket, megoldásokat tesz lehetővé.

A technológia a mostanra reálisan megfinanszírozhatóvá vált a keleteurópai régióban is, és a gyors technológiai felzárkózás elkezdődhetett. Az évtizedes lemaradást, tervszerű fejlesztéssel és határozott szándékkal lehet csak leküzdeni.

Optic - Optikai Hálózatok | Tel: (+36-70) 312-0530 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2023 "Optical" Minden jog fenntartva