Küldetés

Biztosítani egy optimális jövőbeli technológiát... Ma!

A tudás, és bizonyosság egy dologgal kapcsolatban, a részletek ismerete, és az alapvető megértés kiemelkedő jelnetőséggel bír egy technológia, a műszaki tudományok területén, azok sikeres alkalmazására nézve.

Ezért, akár bűnnek is tekinthető az ilyen információk, adatok "visszatartása", titkolása, ami sok esetben sajnos sérti bizonyos gyártók, forgalmazók, "szakemberek" érdekeit. Minél inkább misztikus, ködös, "varázslatos", és bogyolultnak, irreálisnak tűnő, annál tovább van esély "fenntartani", vagy megalapozni egy hamis, időnként aggodalommal teli tiszteletet, és így teremteni üzleti "biztonságot".

Mi vezérelt engem mint ennek az oldalnak a megálmodója, és remélhetőleg hamarosan közösségnek megszervezője?

  • Valóban élővé és alkalmazottá tenni az optikai jeltovábbítás technológiáját.
  • Bemutatni a lehetőségeket, melyek láthatóan az elkövetkezendő évtizedek alapvető kapcsolódási eljárásává teszik, egészen széles körben ezeket a módszereket, megoldásokat.
  • Közelebb hozni a nem műszaki döntéshozók számára a helyes megítélés lehetőségét, az itt megosztott információk, egyszerüsített elemzések által.
  • Létrehozni egy valóban technológia alapú oldalt, és azt alkalmazó közösséget.
  • Ismertté tenni megoldás-orientáltan különböző technológiákat.
  • Több gyártó fejlesztéseit is bemutatni, így biztosítva az objektívebb megítélést.
  • Megismertetni az érdeklődőket a műszaki alapokkal a könnyebb érthetőség érdekében.
  • Segédleteket biztosítani a hatékony tervezésre és így megbízható rendszerek kialakítására.

Lehetővé tenni a technológia széles körű alkalmazását, megoldásokat biztosítani minden olyan területre, ahol egy ideálisabb megoldásként alkalmazható. Bemutatni azokat a lehetőségeket, megoldásokat, melyek ismeretében hatékonyan, új távlatokat lehet nyitni azon alkalmazások számára is, melyek a távolságok, vagy éppen az integrált nagy sávszélesség miatt „zsákutcába” jutottak, esetleg a költségvetési, biztonsági követelmények miatt álltak meg.

Alapvető infrastruktúrává tenni mint hosszú távú és gazdaságos megoldást!

Mivel ez az az alapvető infrastruktúra az, ami további rendszerek működési alapjául szolgál, feladatunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a tényre, a későbbiekben ezek lesznek a legfontosabb gerinc-rendszerek.

Jelen korunk leghatékonyabb adatátviteli technológiája. Az elérhető legnagyobb sebesség és legzavarmentesebb kommunkiáció, a legkissebb környezeti terhelés mellett kiépíthető rendszer.

Oktatás

Tudjuk, hogy elengedhetetlen a technológia több szintű bemutatása, olyan megismertetése, hogy az megbízhatóan alkalmazható legyen a hétköznapokban.

A sok misztikum, az érdemi oktatás hiánya, az évtizedekkel ezelőtti állapotokon keresztüli megközelítés, nagymértékben lassította, és talán még ma is lassítja az általános használatot és elterjedést. Való igaz, hogy néhány évtizede, vagy akár 10 éve is, drágának mondható technológiának számított a üveg-szál-optikai adatátvitel teljes egészében tekintve, bár megannyi esetben már akkor is az egyetlen gazdaságos megoldás ez volt. A mai napig sok ködös elképzeléssel találkozni ennek az alapvetően egyszerű technológiának a kapcsán, mely önmagában is oka, akadálya megannyi esetben eleve annak is, hogy mint alternatíva szem elé kerülhessen.

Az optikai adatátvitel technológiája az 1970-es évek elejéig nyúlik vissza. A ’80.as évek elejére, már olyan fejlesztések, és hétköznapi használatra alkalmas alkatrészek kerültek forgalomba, melyek valójában a mindennapok részévé kezdték tenni e megoldásokat.

40 éves kiforrott technológia

Mit jelent mindez? Azt, hogy az eltelt több mint négy évtized megannyi tapasztalata, kudarca, és sikere nyomán finomított, folyamatosan továbbfejlesztett megoldás van a kezünkben. Összehasonlítva más hasonló feladatok megvalósítását szolgáló technológiákkal, valóban környezetbarát, energiatakarékos, és üzembiztos megoldások. Ezért nem csak hogy küldetésünk, de kötelességünknek is tekintjük, hogy átadjuk ezt a tudást.

Optic - Optikai Hálózatok | Tel: (+36-70) 312-0530 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2023 "Optical" Minden jog fenntartva