Opt. csatlakozó MM SC/UPC SLX gyors OptiC [16936]*

 
 
 
  • Szállítási időt kérdezze forgalmazóinktól!

Cikk kód: 16936

Opt. szál módusa: univerzális (MM/SM)

Csatlakozó fajtája A terméken szereplő, vagy jellemző csatlakozó pontos megnevezése.: SC/UPC

Duplexitás: SLX (szimpla)

Kábel kompatibilitás Ez a paraméter azt mutatja meg, hogy az adott csatlakozó mely, az Agenda-Age Kft-nél kapható kábelekre szerelhető rá.: 50/125 µm MM

Kábel bekötés: gyors - csavaros

szín: kék

Márkanév Annak a vállalatnak a neve, amely a terméket előállítja és/vagy piaci forgalomba hozza. Egyes termékek esetén a fantázianév, amely néven forgalomba kerül.: OptiC

Leírás A termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatos, általános információk, vagy olyan információk szövegesen megfogalmazott jellemzője, amely a többi feltüntetett paraméterből nem derül ki, de lényeges.: SC gyors csatlakozó, melybe a MM 50/125um-es optikai szál egy ragasztómentes, mechanikus kötőelem segítségével kerül rögzítésre.
Az optikai kábel mechanikus védelme és tehermentesítése egy pontosan méretezett, csavaros szorítókötés által valósul meg, így biztosítva nagy mechanikai szilárdságot és védelmet a teljes kötésnek, és a szálnak egyaránt.
Az ilyen csatlakozóval szerelt végpontok, sérülés esetén is könnyedén javíthatók, szemben a régebben alkalmazott és oldhatatlan ragasztott, krimpelt csatlakozásokkal. Mivel ennél a megoldásnál a szálon túl, a kábel köpenyének rögzítése is mechanikus, és nem tartalmaz egyéb anyagokat, szinte korlátlan alkalommal javíthatók.

A csatlakozónak 2 lehetséges alkalmazási, azaz használati módja is van.
A helyszini szereléseken a legegyszerűbb 99,9%-ban alkalmazott módja a következő.
- A csatlakozó szerelése nem kíván többet, mint a leírásban megadott módon előkészíteni az optikai szálat. A mellékelt szálmentes tisztítóeszközök és javasoltan isopropil alkohol együttes használatával megtisztítjuk a szálat. Ez után, egy precíziós karbidkorongos törővel végzett méretre törést követően, az optikai szálat beillesztjük a csatlakozótestbe, használva az ütközőkupakot annak pontos mértékét így beállítva, majd elvégezzük a mechanikus rögzítőkötést a leírtaknak megfelelően.
Különlegesen tökéletes szálvégződtetési lehetőség, ami a ragaszttott csatlakozók minőségét adja.
- Ebben az esetben, a csatlakozót, egyszerűen csatlakozóként kerül felhasználásra, amihez nincs szükség ragasztóra.
Aki készített már optikai csatlakozót, ragasztással, csiszolással, polírozással, az pontosan a megszokott lépéseket követve, ugyanazt a kiváló eredményt érheti el, azzal a különbséggel, hogy nem szükséges ragasztóra várakozni, illetve bármikor újra lehet készíteni, cserélni a szálat benne.


Néhány hasznos információ és figyelmeztetés...

A csatlakozóval, annak fizikai kialakításával, és precíz rögzítési mechanizmusa sok lehetőséget kínál, így megannyi helyzetben lehet a legegyszerűbb megoldás.
A csatlakozó külső burkolatának a színe jelzi, hogy milyen száltípust végződtetünk benne. Mivel azonban nincs benne semmilyen előre becsiszolt optikai szál, így tetszőleges, magméretű optikai szálakat helyezhetünk, végződtethetünk ezen csatlakozócsaláddal.
Vagyis minden 125um-es szálköpennyel rendelkező optikai szálhoz, illetve kábelhez használható.

Adatlap (gyártói): optic/Fast connector SC datasheet.pdf

Értékesítéshez  Vissza a listához
Optic - Optikai Hálózatok | Tel: (+36-70) 312-0530 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2024 "Optical" Minden jog fenntartva